KARS / AKYAKA - Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu

Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu

Adres
TOPKAYA MAH. AHMET ARSLAN CAD. ATATÜRK YATILI BÖLGE OKULU BLOK NO 8B AKYAKA / KARS
Vizyon
İlköğretim çağındaki her Türk çocuğunu,milletin kültürel,manevi, ve demokratik değerlerini benimsemiş,Atatürkçü, bilimsel düşünceyi rehber edinmiş,ruh, beden ve zihin yönünden sağlıklı ve dengeli yetişmiş,doğayı ve çevreyi koruyup geliştiren, dünyanını her yerinde başarılı olacağına inanmış,kendine güveni tam bireyler olarak yetiştirmektir.
Misyon
Demokratik, çağdaş, Atatürkçü bir yaklaşımla teknolojiyi takip eden seçkin bir eğitim kurumu olmak ve ilkokul çağındaki bütün öğrencilerimizin, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmesine fırsat tanımak ve her Türk çocuğunun; dünü tanımasını, bu günü öğrenmesini, yarını paylaşarak nitelikli insanlar olarak yetişmesini sağlamaktır.
Ders Başlama:08:30 Ders Bitiş :15:00
Ulaşım
İlçe merkezine yakın olup yürüyüş mesafesindedir. İl merkezine ulaşım servislerle sağlanmaktadır.
İlçe
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezine yaklaşık 1 km uzaklıktadır.İl merkezine yaklaşık 68 km uzaklıkta bulunmaktadır.Öğretmenlermiz ilçe merkezinde ve il merkezinde oturmaktadır.
Okulumuzda yıl boyunca futbol voleybol basketbol turnuvaları yapılmaktadır.
Okulumuz Tübitak 4006 projelerine katılım etkinlikler düzenlemektedir.